campagne

communicatie / Strategie / vormgeving /

Ouders denken te weten hoeveel een kind snackt. Echter is dat niet het geval. Een kind snackt twee keer zoveel dan een ouder werkelijk dacht. Dit snacken veroorzaakt een overgewicht bij kinderen die ondenkbaar is. 13 procent van de jongeren hadden in 2013 overgewicht. Als je nagaat dat er momenteel meer dan 4 miljoen kinderen in Nederland opgroeien, dan is het percentage aan overgewicht ondenkbaar.

De opgedane inzichten

Ongezonde gewoontes hebben bij ouders een groter gevolg dan bij anderen. Kinderen kopiëren het gedrag van de ouders en dat resulteert in goed of slecht gedrag. Ouders moeten samen met goed onderwijs ervoor zorgen dat het kind in een omgeving opgroeit in een gezonde, positieve omgeving. De omgeving tijdens je opvoeding vormt je handelen later als individu. Je ontwikkeld je eigen normen en waarden naar verloop van tijd. Het snackgedrag heeft echter geen positieve invloed op die individuele groei bij kinderen. Snacken zelf gebeurt voornamelijk achter de televisie. Chips is de meest gegeten snack achter de televisie in Nederland. één op de drie Nederlanders eet tenminste drie keer per week ’s avonds chips, nootjes of kaas als ze televisie kijken. Vrouwen doen voornamelijk de boodschappen in huis en creëren dus een omgeving gevuld met gezonde of ongezonde voeding.

De unieke oplossing

De oplossing is een nieuw product waarbij in verschillende stadia een bewustwording gecreëerd wordt bij degene die de snacks kopen. In dit geval zijn het de vrouwen. In de winkel wordt reclame gemaakt voor een nieuwe chips sensatie. Chips die opgewarmd kan worden. Degene die boodschappen doet ziet een ‘chipsmeter’ op het boodschappenkarretje waarop de aangegeven grammen chips staan die iemand verbrandt heeft. Die meter geeft nadat de boodschappen gedaan zijn een code vrij, waarmee een gratis zak chips kan worden besteld. Op de website staan reviews om de consument positief te beïnvloeden over de nieuwe chips sensatie. Na het bestellen krijgen ze een pakketje thuis gestuurd. In het pakketje zit een nieuwe zak chips. De zak chips kun je opwarmen in de oven. Als de moeder de kinderen ’s avonds de chips wilt voorschotelen en de chips uit de oven haalt, is de verpakking door de hitte omgetoverd tot een extreem schokkende afbeelding. Een afbeelding dat de bewustwording creëert op het juiste moment. In zijn totale vorm is het een crossmediaal concept. Een campagne, waarbij verschillende mediavormen samenwerken om één verhaal te vertellen. Elk medium versterkt elkaar.