campagne

communicatie / Strategie / vormgeving /

Als consument heb je niet altijd de intentie om veel aankopen te doen. Toch komen mensen met regelmaat thuis met spullen waarvan ze in eerste instantie niet de behoefte hadden om het te kopen.

De opgedane inzichten

Je zintuigen spelen een belangrijke rol bij het aankoopgedrag van de consument. Door specifieke kleuren te gebruiken kun je inspelen op het zicht van de mens. De kleur rood kan mensen het gevoel van honger laten versterken. Geel kan optimisme en opgewektheid vergroten bij de consument. Je hebt ook nog andere zintuigen. Geluid kan namelijk ook ingezet worden. Door goed gebruik van geluid kunnen mensen langer in een winkel willen verblijven, of zelfs ernaartoe gelokt worden. Naast kleur en geluid kan er ook gebruik gemaakt worden van de zintuigen smaak en geur. Geur prikkelt langzaam de consument doordat het zich overal naartoe kan verspreiden. Er zijn dus veel factoren die van invloed zijn op ons koopgedrag. Niet iedereen is zich daar van bewust en daarom werd het tijd om een bewustwording te creëren.

De unieke oplossing

De oplossing is om de consument zelf in een situatie te brengen waarbij ze gelokt worden naar onze kraam. We gebruiken daarbij de elementen geur, kleur en geluid. We gaan wafels verkopen. Een product dat een erg zoete geur verspreid. Onze stand krijgt een professionele uitstraling met de kleuren die aankoopgedrag bevorderen. Vanuit onze kraam wordt er muziek afgespeeld dat rust geeft, maar wel de aandacht trekt. Als een klant eenmaal naar onze stand toe is gelokt en een wafel willen kopen, kunnen ze door middel van een spel op de ipad te spelen, een gratis wafel krijgen. In dat spel komt nog eens duidelijk naar voren dat er factoren zijn die hen hebben beïnvloed.

Mijn inbreng

Dit project was voor mij een uitdaging. Een volledig event moest georganiseerd worden door een klein team van vijf personen. Naast het organisatorische aspect, moest het visueel professioneel uitstralen. Om dat voor elkaar te krijgen hebben we de taken goed verdeeld. Ik had hier voornamelijk de leidende rol in. Het concept hebben we na het doen van inzichten, bedacht door samen brainstorm sessie’s te houden. De volledige huisstijl van de game, kraam en andere attributen heb ik ontworpen.